Vytisknout

RAKOVNICKÁ ZÁKLADNÍ SVĚTLÁ OMÁČKA OCHUCENÁ

  • 5 dkg hladké mouky
  • 5 dkg másla
  • 0,5 l vody
  • hovězí ořez bez loje
  • 1/2 malé mrkve, hrubě nakrájet
  • 1 menší petržel, nebo pastiňák, hrubě nakrájet
  • 1 kousek celere
  • ¼ cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 4 zrnka celého pepře
  • 2 zrnka nového koření
  • 1 bobkový list
  • pepř
  • sůl

1. V kastrolu krátce opražit 5 dkg hladké mouky, přidat 5 dkg másla, na mírném ohni 2 minuty míchat.
2. Přidat 0,5 litru studené vody, rozmíchat, přidat hovězí ořez, kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, celý pepř, nové koření,
    bobkový list.
3. Vařit 1 hodinu, pole potřeby přilévat vařící vodu k dosažení požadované hustoty.
3. Ochutit pepřem a solí.