Vytisknout

RYBÍ KRÉM S HRÁŠKEM

 

  • 1,5 l vody, osolit
  • 0,3 l zeleninového vývaru
  • 500 g rybích odřezků a vnitřností
  • 1 menší mrkev, drobně nakrájet
  • 1 petržel, drobně nakrájet
  • 1 kus celere, drobně nakrájet
  • 1 větší cibule, hrubě nakrájet
  • 1 větší cibule, drobně nakrájet
  • 2 lžíce sterilizovaného hrášku
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 120 g zeleného hrášku
  • muškátový květ
  • 5 kuliček celého pepře
  • bobkový list
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 2 vařené brambory, nastrouhat
  • ½ lžíce másla
  • 3 plátky veky, nakrájet na kostičky
  • petrželovou nať, drobně nakrájet
  • bílý pepř
  • sůl

1. Z jedné lžíce másla a 2 lžic hladké mouky udělat jíšku, zředit zeleninovým vývarem, provařit 40 minut.
2. Rybí odřezky, vnitřnosti, hrubě nakrájenou cibuli, pomalu vařit 40 minut v hrnci.
3. Maso scedit, obrat, nakrájet.
4. V hrnci rozpustit lžíci másla osmahnout, přidat cibuli, osmahnout, přidat muškátový květ, zalít vývarem z ryb, vařit
   15 minut, až zelenina změkne.
5. Přidejte hrášek, brambory, přidat jíšku, provařit, odstranit z plotny, rozmixovat.
6. Vmíchat smetanu, přidat maso, dochutit pepřem a solí.
Prezentace: do polévky v talíři vložit osmaženou veku, posypat drobně krájenou zelenou petrželovou natí.