- 250 g kuřecích jater (kachní, husí)
- 250 g másla
- 2 lžičky koňaku
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- ¼ lžičky muškátového květu
- 1 lžička čerstvého tymiánu, drobně nakrájet
- 2 stroužky česneku, rozdrtit
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce citrónové šťávy
- pepř
Při přípravě nepoužívat sůl.
1. Na menším množství másla osmažit játra, přendat do mixeru, rozmixovat.
2. Na pánev přidat koňak, smíchat s výpekem, přidat k játrům do mixeru.
3. Rozehřát 150 g másla, přidat do mixeru k játrům, přidat hořčici, muškátový květ, pepř, rozmixovat dohladka.
4. Dát do misek, rozpustit zbytek másla a misky přelít, dát vychladit, ale podávat při pokojové teplotě.
Příloha: celozrnný chleba.
Víno: Tramín červený, pozdní sběr.