Vytisknout

DUŠENÉ TELECÍ S CIBULÍ

  • ¾ kg telecího
  • ½ hrnku olivového oleje
  • 5 rajčat, oloupat, rozmixovat
  • 2 lžíce octa
  • 2 dcl červeného vína
  • 1 bobkový list
  • 3 velké cibule
  • 8 malých cibulek, oloupat, na konci proti kořenu křížem naříznout až dolů, ale neproříznout
  • 2 stroužky česneku, drobně nakrájet
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce másla
  • zelená petržel, drobně nakrájet
  • 0,5 l hovězího vývaru
  • pepř
  • sůl

1. V hrnci rozpustit sádlo, maso osolit, opepřit, osmažit.
2. Přidat olivový olej, cibuli, osmažit, česnek osmažit, přidat rajčata, ocet, koření, přidat vývar, dusit 35 minut, podlévat.
3. V pánvi rozpustit máslo, osmažit malé cibule, přidat k masu, k masu přidat petržel, 5 minut provařit.
Víno: Ryzlink rýnský, pozdní sběr.