- ¾ kg telecího
- ½ hrnku olivového oleje
- 5 rajčat, oloupat, rozmixovat
- 2 lžíce octa
- 2 dcl červeného vína
- 1 bobkový list
- 3 velké cibule
- 8 malých cibulek, oloupat, na konci proti kořenu křížem naříznout až dolů, ale neproříznout
- 2 stroužky česneku, drobně nakrájet
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce másla
- zelená petržel, drobně nakrájet
- 0,5 l hovězího vývaru
- pepř
- sůl
1. V hrnci rozpustit sádlo, maso osolit, opepřit, osmažit.
2. Přidat olivový olej, cibuli, osmažit, česnek osmažit, přidat rajčata, ocet, koření, přidat vývar, dusit 35 minut, podlévat.
3. V pánvi rozpustit máslo, osmažit malé cibule, přidat k masu, k masu přidat petržel, 5 minut provařit.
Víno: Ryzlink rýnský, pozdní sběr.