Vytisknout

KUŘECÍ STIFADO

  • 1 kuře, rozdělit na kousky, osolit, opepřit
  • 10 malých cibulí, oloupat
  • ½  hrnku olivového oleje
  • 2 lžičky másla
  • 1 kuře, rozdělit na větší kousky
  • 2 stroužky česneku, drobně nakrájet
  • 1/2 hrnku červeného vína
  • 4 rajčata, oloupat, rozmixovat
  • bobkový list
  • provensálské koření
  • 4 zrnka černého pepře
  • 2 lžíce drobně nakrájené petržele
  • drůbeží vývar dle potřeby
  • pepř
  • sůl

1. Do mírně osolené vroucí vody dát cibule, vařit 3 minuty, pak prudce zchladit.
2. V hrnci rozehřát olej s máslem, přidat maso, cibuli, smažit až cibule „zprůhlední“ asi 7 minut.
3. Přidat česnek, smažit až zezlátne 3 minuty.
4. Přidat víno, rajčata, celý pepř, bobkový list, provensálské koření, zredukovat.
5. Přidat vývar, promíchat, dusit až maso změkne.
Víno: Müller Thurgau, Sylvánské zelené.