- 1 kuře, rozdělit na kousky, osolit, opepřit
- 10 malých cibulí, oloupat
- ½ hrnku olivového oleje
- 2 lžičky másla
- 1 kuře, rozdělit na větší kousky
- 2 stroužky česneku, drobně nakrájet
- 1/2 hrnku červeného vína
- 4 rajčata, oloupat, rozmixovat
- bobkový list
- provensálské koření
- 4 zrnka černého pepře
- 2 lžíce drobně nakrájené petržele
- drůbeží vývar dle potřeby
- pepř
- sůl
1. Do mírně osolené vroucí vody dát cibule, vařit 3 minuty, pak prudce zchladit.
2. V hrnci rozehřát olej s máslem, přidat maso, cibuli, smažit až cibule „zprůhlední“ asi 7 minut.
3. Přidat česnek, smažit až zezlátne 3 minuty.
4. Přidat víno, rajčata, celý pepř, bobkový list, provensálské koření, zredukovat.
5. Přidat vývar, promíchat, dusit až maso změkne.
Víno: Müller Thurgau, Sylvánské zelené.