- 1 králík, rozdělit na porce
- 3 stroužky česneku
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky pepře
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- ½ másla, rozpustit
- 2 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- 1 lžíce provensálského koření
- šťáva ze 2 citrónů
- 3 rajčata, oloupat, rozmixovat
- 1 lžička cukru
- 2dcl červeného vína (Modrý Portugal)
- 2 dcl vývaru z hlavy a vnitřností
- eidam, nastrouhat
- pepř
- sůl
1. Porce králíka dát do hrnce, přelít rozpuštěným máslem, nechat v ledničce přes noc.
2. Druhý den přidat šťávu ze dvou citrónů a nechat ležet 2 hodiny.
3. Vyndat porce z marinády, posypat provensálským kořením, osolit, opepřit.
4. V kastrolu rozpustit máslo, přidat olivový olej, přidat porce králíka, osmažit.
5. Přidat nové koření, celý pepř, bobkový list, zalít vínem, zredukovat o 1/3.
6. Přidat rajčata, vývar, cukr, ochutit solí, pepřem, dusit 35 minut.
7. Porce sypat sýrem.
Příloha: vařená rýže, bílé pečivo.
Víno: Modrý Portugal.