Vytisknout

VEPŘOVÉ JAKO PŘEDKRM

  • 1 kg vepřového, nakrájet na kousky 2,5 cm, osolit, opepřit
  • 1 cibule, drobně nakrájet
  • 5 menších zelených paprik, nakrájet na proužky
  • sýr feta, nakrájet na kostičky nebo balkánský sýr, nastrouhat
  • 3 rajčata, oloupat, drobně nakrájet nebo rozmixovat
  • 2 dcl bílého vína
  • 4 kuličky pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • sádlo na opečení masa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 dcl hovězího vývaru na podlití
  • pepř
  • sůl

1. Na pánvi rozpustit sádlo, po částech osmažit maso, dát na síto okapat.
2. V kastrole rozpustit máslo, přidat olej, přidat papriky, cibuli, osmažit.
3. Přidat koření, víno, zredukovat o 1/3, přidat maso, rajčata, přidat vývar, dusit 15 minut.
4. Porce sypat sýrem.
Příloha: bílé pečivo. 
Víno: Ryzlink rýnský, pozdní sběr.