- 1 kuře
- studená voda, jen tolik, aby kuře bylo ponořené
- 4 lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce červeného dezertního vína
- 2 lžíce cukru
- 3 cm zázvoru, nakrájet na plátky
- 3 stroužky česneku, nakrájet na plátky
- 1 cibule, hrubě nakrájet
- 15 cm pórku
- 2 sušené chilli papričky
- 2 hvězdičky badyánu
- 1 anýz
- 1 kus skořice
- 4 zrnka kardamomu
1. Do hrnce dát studenou vodu, přidat všechny položky mimo kuře, přivést k varu.
2. Přidat kuře a od momentu varu pomalu vařit 25 minut. Hrnec odstavit z plotny.
3. Kuře v hrnci obrátit a nechat stát 90 minut.
4. Kuře podélně rozstřihnout, oddělit nohy.
5. Ve woku nebo kastrolu rozpálit věší množství oleje a jednotlivé kusy kuřete osmažit.
6. Trup kuřete příčně nakrájet na silnější plátky, včetně kostí.
Prezentace: kuře na míse složit do původního tvaru, posypat drobně krájeným pórkem a čerstvou chilli papričkou, přelít
omáčkou z vývaru.
Omáčka: 4 lžíce badyánového vývar, 1 lžička cukru, 1 lžíce ústřicové omáčky, 1 lžička tmavé sójové omáčky. Promíchat.