Vytisknout

PÁLIVÉ KUŘE

  • 1 kuře, nakrájet na kostičky
  • 1 šalotku, nakrájet na proužky 2 cm
  • 2 pálivé papričky, drobně nakrájet
  • 1 lžíce zázvoru, nastrouhat
  • ½ lžičky anýzového pepře
  • 1 lžíce červeného dezertního vína
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 hrnek drůbežího vývaru
  • 1 lžička octa
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • sádlo
  • sůl

1.  Smíchat dezertní víno, zázvor, 1 lžíci sójové omáčku a marinovat kousky kuřete cca 1 hodinu.
2. Do vývaru vmíchat, pepř, 2 lžíce sójové omáčky, ocet, cukr, kukuřičný škrob. 
3. Na sádle osmažit po částech maso, dávat do sítka okapat tuk.
4. Pánev očistit, přidat ½ lžíce sádla, krátce osmažit papričky, přidat šalotku, krátce osmažit, přidat směs s vývarem, provařit
    1 minutu.