- 1 kuře, nakrájet na kostičky
- 1 šalotku, nakrájet na proužky 2 cm
- 2 pálivé papričky, drobně nakrájet
- 1 lžíce zázvoru, nastrouhat
- ½ lžičky anýzového pepře
- 1 lžíce červeného dezertního vína
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 hrnek drůbežího vývaru
- 1 lžička octa
- 1 lžička cukru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- sádlo
- sůl
1. Smíchat dezertní víno, zázvor, 1 lžíci sójové omáčku a marinovat kousky kuřete cca 1 hodinu.
2. Do vývaru vmíchat, pepř, 2 lžíce sójové omáčky, ocet, cukr, kukuřičný škrob.
3. Na sádle osmažit po částech maso, dávat do sítka okapat tuk.
4. Pánev očistit, přidat ½ lžíce sádla, krátce osmažit papričky, přidat šalotku, krátce osmažit, přidat směs s vývarem, provařit
1 minutu.