Vytisknout

KUŘE A VEPŘOVÉ VE SLADKÉ OMÁČCE

  • 1 kuře, nakrájet na větší kousky
  • 1 kg vepřových jater, nakrájet na plátky
  • 1 kg vepřového, nakrájet na plátky
  • 1 hrnek buráků
  • černé houby
  • 3 hrnky vývaru
  • 10 dkg zázvoru, hrubě nakrájet
  • 1 cibule, velmi drobně nakrájet
  • sádlo

Marináda na kuře

  • zázvor
  • ¼ hrnku dezertního vína
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

Marináda na játra

  • ½ lžičky zázvoru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžička dezertního vína

Marináda na vepřové

  • 1 lžička sójové omáčky
  • ½ lžičky cukru
  • ½ lžičky dezertního vína
  • 2 lžíce vývaru

Omáčka

  • 3 hrnky dezertního vína
  • 2 hrnky bílého vína
  • 4 hrnky vývaru
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli

1. Připravit jednotlivé marinády a masa marinovat nejméně 30 minut.
2. Namočit houby.
3. Do rozpáleného woku dát sádlo, cibuli, pak přidat zázvor, kuřecí maso a buráky a smažit 3 minuty.
4. Přilít obě vína, přísady na omáčku a uvést do varu a přelít obsah woku do kastrolu a pomalu vařit 30 minut.
5. Osmažit vepřové.
6. Osmažit játra a s vepřovým přidat ke kuřecímu masu provařit.
Víno: Svatovavřineck.