- 1 kuře, nakrájet na větší kousky
- 1 kg vepřových jater, nakrájet na plátky
- 1 kg vepřového, nakrájet na plátky
- 1 hrnek buráků
- černé houby
- 3 hrnky vývaru
- 10 dkg zázvoru, hrubě nakrájet
- 1 cibule, velmi drobně nakrájet
- sádlo
Marináda na kuře
- zázvor
- ¼ hrnku dezertního vína
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
Marináda na játra
- ½ lžičky zázvoru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžička dezertního vína
Marináda na vepřové
- 1 lžička sójové omáčky
- ½ lžičky cukru
- ½ lžičky dezertního vína
- 2 lžíce vývaru
Omáčka
- 3 hrnky dezertního vína
- 2 hrnky bílého vína
- 4 hrnky vývaru
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
1. Připravit jednotlivé marinády a masa marinovat nejméně 30 minut.
2. Namočit houby.
3. Do rozpáleného woku dát sádlo, cibuli, pak přidat zázvor, kuřecí maso a buráky a smažit 3 minuty.
4. Přilít obě vína, přísady na omáčku a uvést do varu a přelít obsah woku do kastrolu a pomalu vařit 30 minut.
5. Osmažit vepřové.
6. Osmažit játra a s vepřovým přidat ke kuřecímu masu provařit.
Víno: Svatovavřineck.