Vytisknout

TRHANÉ KUŘE

  • 1 kořen zázvoru 6 cm, nakrájet na tenké plátky
  • 2 kuřecí prsa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce octa
  • ½ lžičky sušených chilli vloček
  • 1 lžička sezamového sádlo
  • 2 lžíce sádla
  • 45 dkg houby shiitake, klobouky nakrájet na tenké plátky
  • 4 šalotky, nakrájet na třetiny a pak na proužky
  • 3 stroužky česneku, rozmačkat
  • ½ hrnku drobně krájeného koriandru nebo petržele
  • listy salátu

1. Na dno tlakového hrnce dát 4 cm vody, přidat zázvor přivést k varu a vložit maso, vařit 12 minut.
2. Maso vyndat a nechat vychladnout, pak roztrhat na malé kousky.
3. Smíchat sójovou omáčku, ocet, chilli vločky a sezamový sádlo.
4. Na pánvi rozpálit sádlo přidat houby a smažit asi 6 minut, přidat cibuli, česnek, sůl, pepř.
5. Přidat směs se sójovou omáčkou, provařit, přidat maso a koriandr.
Podávat s listy salátu.