Vytisknout

ŠANTUNGSKÉ KUŘE

  • 1 kuře
  • 3 pláteky zázvoru, drobně nakrájet
  • 4  cibule, drobně nakrájet
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky koření pěti vůní
  • sádlo

Přísady

  • 1 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1 lžíce vína
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžíce olej

Dip

  • 1 lžíce česnek, drobně nakrájet
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce citrónové šťávy

1. Smíchat dip a nechat několik hodin ležet.
2. Kuře důkladně potřít směsí soli a koření pěti vůní a nechat nejméně 1 hodinu.
3. Kuře dát do trouby rozehřáté na 200°C a péct na sádle asi 30 minut a pak potřít směsí cibule a zázvoru.
4. Namíchat přísady a potřít tím kuře a injekční stříkačkou vpravit do masa.
5. Kuře dát na pařák a vařit v páře 30 minut.
6. Kuře vykostit a na talíři upravit kůží nahoru (pokud nebyla odstraněna) a posypat petrželí
7. Podávat s česnekovým dipem.