- 750 g svíčkové, nakrájet na tenké plátky (loupaná plec, roštěnec)
- 150 ml švestkové omáčky
- 1 lžíce tmavé sójové omáčky
- 1 stroužek česneku, rozmačkat
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky vína
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 2 lžíce oleje
- ½ hrnku vody
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 2 dcl hovězího vývaru
1. Smíchat nakrájené hovězí se švestkovou omáčkou, česnekem, cukrem, vínem, kukuřičným škrobem, zázvorem, chilli a nechat 2 hodiny.
2. Ve woku rozehřát olej, maso postupně osmažit, dát do sítka okapat, podle potřeby přidávat olej.
3. Všechno osmažené maso vrátit do woku, přidat 2 lžičky kukuřičného škrobu rozmíchané v hovězím vývaru, zbylou marinádu a provařit.