Vytisknout

SKOPOVÉ V MEDOVÉ OMÁČCE

  • 250g skopového
  • 1 lžíce omáčky hoi-sin
  • ½  lžičky sezamového oleje
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce oleje

Na ochucení

  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička octa
  • 1 lžička sherry
  • 1 lžička šťávy ze zázvoru (lis na česnek)
  • 1 lžička medu
  • 2 lžičky cukru
  • 1/2 lžička kukuřičného škrobu

1. Maso nakrájet na tenké plátky a smíchat s omáčkou hoi-sin, sezamovým olejem, kukuřičným škrobem.
2. Na sádle osmažit maso, vložit do sítka okapat.
3. Smíchat položky na ochucení a provařit, přidat maso.
Víno: Cabernet Sauvignon; Svatovavřinecké.