- 900 g ryby
- 1 plátek zázvoru – do vody, kde se bude vařit ryba
- 1 plátek zázvoru – drobně nakrájet, péct s cibulí a kedlubnou
- 1 cibule – nakrájet na čtvrtky
- 2 cibule – nakrájet na tenké proužky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce dezertního vína
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- ¼ lžičky sezamového oleje
- ½ kedlubny, nakrájet na tenké proužky
- brokolice – uvařit v páře
- žampiony, nakrájet na silnější plátky a osmažit na sádle
Omáčka
- 1½ lžíce cukru
- 4 lžičky octa
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce dezertního vína
- 1½ hrnky zeleninového vývaru
- pepř
1. Do kastrolu dát vodu (jen tolik, aby byla ryba ponořená), čtvrtky cibule, plátek zázvoru, lžíci vína a vodu přivést k varu, vložit rybu a vařit 10 minut.
2. Na pánvi osmažit kedlubnu, proužky cibule, po opečení dát zeleninu stranou.
3. Na pánev přidat omáčku a provařit.
Prezentace: rybu položit na talíř, posypat zeleninou a osmaženými žampiony, přelít omáčkou, pokapat sezamovým olejem.
Víno: Svatovavřinecké.