Vytisknout

RYBA ZE ZÁPADNÍHO JEZERA

  • 900 g ryby
  • 1 plátek zázvoru – do vody, kde se bude vařit ryba
  • 1 plátek zázvoru – drobně nakrájet, péct s cibulí a kedlubnou
  • 1 cibule – nakrájet na čtvrtky
  • 2 cibule – nakrájet na tenké proužky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce dezertního vína
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • ¼ lžičky sezamového oleje
  • ½ kedlubny, nakrájet na tenké proužky
  • brokolice – uvařit v páře
  • žampiony, nakrájet na silnější plátky a osmažit na sádle

Omáčka

  • 1½ lžíce cukru
  • 4 lžičky octa
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce dezertního vína
  • 1½  hrnky zeleninového vývaru
  • pepř

1. Do kastrolu dát vodu (jen tolik, aby byla ryba ponořená), čtvrtky cibule, plátek zázvoru, lžíci vína a vodu přivést k varu, vložit rybu a vařit 10 minut.
2. Na pánvi osmažit kedlubnu, proužky cibule, po opečení dát zeleninu stranou.
3. Na pánev přidat omáčku a provařit.
Prezentace: rybu položit na talíř, posypat zeleninou a osmaženými žampiony, přelít omáčkou, pokapat sezamovým olejem.
Víno: Svatovavřinecké.