Vytisknout

RYBÍ MASO S TYČKAMI

  •  1 ryba

Náplň

  • 1 cibule, drobně nakrájet
  • 2 stroužky česneku, rozmačkat
  • ¼ lžičky zázvoru, nastrouhat
  • 6 žampionů, oloupat, drobně nakrájet
  • 1 lžíce červeného dezertního vína
  • 2 lžíce sójové omáčky

1. Rýžové těsto nebo jiné tenké těsto nakrájet na delší širší pruhy.
2. Potřít olejem vložit náplň a zabalit, aby vznikly tenké dlouhé tyčky.
3. Osmažit v rozpáleném oleji.
4. Rybí maso (tuňák, treska, mořská štika) osolit, opepřit, namočit v citrónové šťávě, koření 5 vůní a hladké mouce.
5. Osmažit a nakrájet na plátky tak, aby zůstaly pohromadě.
Prezentace: na talíř položit porci ryby, přes rybu položit tyčky, omáčky vložit do misek a ty položit na talíř k rybě.

Omáčka 1
hořčice, ocet, sójová omáčka, promíchat
Omáčka 2
1. Na pánvi rozehřát 1 lžíci rostlinného oleje, přidat 1 lžičku sezamového oleje, lžíci drobně krájeného česneku, ½ lžičky strouhaného zázvoru, osmažit.
2. přidat 1 dcl rybího vývaru, 2 lžíce sójové omáčky, šťávu z 1 citronu a 1 pomeranče, provařit.