1. Dobré rybí filé (treska, mořská štika, losos) opepřit, osolit, mírně posypat mletým zázvorem.
2. Filé položit na nasákavý rýžový papír a zabalit.
3. Filé osmažit na rozpáleném oleji s 1 lžičkou sezamového oleje.
4. Balíčky filé vložit do sítka okapat.
Prezentace: omáčku nalít na talíř a na ni vložit opečené zabalené filé.
Omáčka
- 1 lžička sezamového oleje
- 3 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
- ½ lžičky strouhaného zázvoru
- 2 lžíce omáčky z černých fazolí
- ¼ lžičky chilli
- 2 stroužky česneku, rozmačkat
- 1 hrnek vývaru z kuřete
- zelená petržel, drobně nakrájet
Položky na omáčku smíchat, provařit, odstavit z plotny, vmíchat 2 lžičky másla.