Vytisknout

PA-PAO-FAN

  • 300g rýže
  • 100g vanilkový cukru
  • 80g meruněk
  • 80g třešní
  • 150g ananasu
  • 100g mandlí
  • 20g želatiny
  • 0,2 l mléka
  • 5 cl likéru
  • 2 bílky
  • malinový sirup
  • šlehačka na ozdobení

1. Ovoce nakrájet na drobné kousky a loupané mandle drobně rozsekat.
2. Z bílků ušlehat sníh.
3. Rýži rozvařit, promíchat s ovocem, vanilkovým cukrem, likérem, mlékem, želatinou a nakonec opatrně vmíchat sníh z bílků.
4. Vložit do tukem vymazané formy a vařit v páře. (srnčí hřbet nejméně 20 minut)
5. Vychladlý moučník krájet na porce, polít sirupem a ozdobit šlehačkou.