Vytisknout

GRILOVANÉ KUŘE PĚTI VŮNÍ SE SÓJOVOU CITRÓNOVOU OMÁČKOU

  • kuře rozdělit na logické díly
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce strouhaného zázvoru
  • 3 lžíce drceného česneku
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce turmeriku
  • 1 lžíce koření pěti vůní
  • ½ lžíce soli
  • 4 anýzy, 3 minuty osmažit a rozmačkat
  • ½ hrnku citrónové sójové omáčky

Citrónová sójová omáčka

  • 1 stroužek česneku
  • 2 chilli papričky
  • 2½  lžičky cukru
  • 1/3 hrnku sójové omáčky
  • 2½ lžic citrónové šťávy
  • 1 lžíce vody (pokud je potřeba)

1. Jednotlivé díly kuřete několikrát naříznout.
2. Smíchat olej, sójovou omáčku, zázvor, česnek, cukr, turmerik, koření pěti vůní a sůl. Přidat maso a marinovat 4 hodiny.
3. Připravit gril, 30 minut před grilováním maso posypat rozdrceným anýzem.
4. Maso nejdříve položit na gril kůží nahoru a grilovat 10 minut, pak grilovat dalších 10 minut a maso obracet. Opečené maso máčet do citrónové sójové omáčky.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.