Vytisknout

KUŘE LA-C’

  • 400 g kuřecího masa
  • 1 vejce
  • 1 menší pórek
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 1 kapie
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • máčené černé houby
  • olej  

Omáčka

  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce dezertního vína
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • ½ lžičky octa
  • ¼ lžičky soli
  • špetka zázvoru
  • špetka pepře
  • 1 hrnek kuřecího vývaru

1. Kuřecí maso nakrájet na kostičky, promíchat s vejcem, solí a kukuřičným škrobem. Nechat 30 minut.
2. Nakrájet na kostičky pórek, papriku, kapii, cibuli.
3. Do hrnku dát sójovou omáčku, dezertní víno, cukr, ocet, kukuřičný škrob, sůl, pepř, zázvor, důkladně promíchat a za stálého míchání dolít hrnek vývarem.
4. Maso vložit do rozpáleného oleje. Opékat 1 minutu. Vyjmout a nechat okapat olej.
5. Na novém rozpáleném oleji krátce osmažit zeleninu, máčené černé houby, přidat drobně krájený česnek a až zavoní, přidat omáčku. Krátce provařit, přidat maso a promíchat.
Víno: Neuburgské, pozdní sběr.