- 400 g kuřecího masa
- 1 vejce
- 1 menší pórek
- 1 cibule
- 1 paprika
- 1 kapie
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- máčené černé houby
- olej
Omáčka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce dezertního vína
- 1 lžička cukru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- ½ lžičky octa
- ¼ lžičky soli
- špetka zázvoru
- špetka pepře
- 1 hrnek kuřecího vývaru
1. Kuřecí maso nakrájet na kostičky, promíchat s vejcem, solí a kukuřičným škrobem. Nechat 30 minut.
2. Nakrájet na kostičky pórek, papriku, kapii, cibuli.
3. Do hrnku dát sójovou omáčku, dezertní víno, cukr, ocet, kukuřičný škrob, sůl, pepř, zázvor, důkladně promíchat a za stálého míchání dolít hrnek vývarem.
4. Maso vložit do rozpáleného oleje. Opékat 1 minutu. Vyjmout a nechat okapat olej.
5. Na novém rozpáleném oleji krátce osmažit zeleninu, máčené černé houby, přidat drobně krájený česnek a až zavoní, přidat omáčku. Krátce provařit, přidat maso a promíchat.
Víno: Neuburgské, pozdní sběr.