Vytisknout

KANTONSKÉ JARNÍ ZÁVITKY

  • 12 archů jedlého papíru, balit nejméně do dvou a potírat olejem, aby se nelepily a nepřipékaly
  • 125 g vepřového, drobně nakrájet
  • 90 g jarních závitků
  • 2 černé houby, nakrájet
  • ½ lžičky pažitky, drobně nakrájet
  • ½ lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce oleje

Omáčka

  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky tmavé sójové omáčky
  • ½ lžičky světlé sójové omáčky
  • 2 lžíce vývaru
  • 1 lžíce oleje
  • ½ lžičky sezamového oleje
  • ½ lžičky bílého pepře

1. Maso posypat kukuřičným škrobem a nechat chvíli ležet.
2. V rozpáleném woku osmažit maso, přidat výhonky a houby.
3. Po dvou minutách přidat věci na omáčku.
4. Když se tekutina odpaří přidat pažitku.
5. Směs dát na talíř, aby vychladla.
6. Balit směs do jednotlivých papírů, konce namočit do vody s rozpuštěnou kukuřičným škrobem
7. Osmažit závitky na rozpáleném oleji, obrátit max. dvakrát.