- 4 čínské sušené houby
- ½ kg kuřecích jater
- 27 g zázvoru, drobně nakrájet
- 1 lžíce octa
- 2 lžičky cukru
- 1 malý pórek, nakrájet na tenké kroužky
- 1 cibule, nakrájet na tenké proužky
- 1 zelená paprika, nakrájet na tenké proužky
- 1 červená paprika, nakrájet na tenké proužky
- 3 lžíce oleje
1. Namočit houby.
2. Očistit játra a na 3 minuty je vložit do vařící vody, osušit a nakrájet na plátky.
3. Smíchat zázvor, ocet, cukr a dát stanou.
4. Osušit houby a nakrájet na kousky.
5. Do woku do rozpáleného oleje dát houby, papriky, cibuli, pórek, promíchat a vyndat.
6. Osmažit játra společně se zázvorem, přidat zeleninu a promíchat.
Víno: Rulandské bílé, pozdní sběr.