- 2 vepřové jazyky
- 2 lžičky dezertního vína
- 2 cibule, hrubě nakrájet
- 2 plátky zázvoru
- 1 l vývaru
Pálivá omáčka
- 3 hvězdičky badyánu
- celý pepř
- 1 lžička chilli
- 1 plátek skořice
- 1 kousek lékořice
- 1 kardamom
- 1 lžička rozmačkaného česneku
- 1 lžička tymiánu
Přísady
- ½ hrnku sójové omáčky
- 2 lžíce tmavé sójové omáčky
- 3 lžíce vína
- 2 lžíce cukru
1. Jazyky dát na chvíli do vařící vody, vyjmout a odstranit kůži.
2. Do vařící vody dát zázvor a cibuli a jazyky 10 minut vařit, vyjmout a pod studenou vodou opláchnout.
3. Do 1 litru vývaru dát položky na pálivou omáčku, přidat přísady a provařit.
4. Polít jazyk vínem a dát do vody s přísadami a pomalu vařit 20 minut.
5. Jazyk nakrájet na tenké plátky.
Prezentace: podávat přelité vývarem.
Víno: Svatovavřinecké.