- 1 lžíce sezamových semen
- 3 kuřecí prsa
- 1½ litru vody
- 2 lžíce sójové omáčky
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky koření pěti vůní
- 3 stonky celeru
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce oleje
- ¼ lžičky mletého pepře
- 1/8 lžičky pepře
1. Sezamové semeno dát do pekáčku, zakrýt a 5 minut opražit při teplotě 180 °C.
2. Do vařící vody dát kuřecí prsa, sójovou omáčku, koření pěti vůní a vařit 15 minut, pak maso nechat ve vývaru do vychladnutí.
3. Maso nakrájet na plátky. Vývar nechat.
4. Nakrájet celer.
5. Znovu ohřát vývar a dát do něj vařit nakrájený celer na 2 minuty.
6. V míse smíchat lžíci sójové omáčky, sezamový olej se zázvorem a pepřem, přidat maso a celer promíchat a posypat sezamovým semenem.
Víno: Veltlínské zelené, pozdní sběr.