Vytisknout

KLASICKÁ SEČUÁNSKÁ CHILLI OMÁČKA

  • 2 lžíce oleje
  • 1 malá cibule, drobně nakrájet
  • 4 stroužky česneku, drobně nakrájet
  • 2 cm zázvoru, drobně nakrájet
  • 6 pálivých papriček, odstranit semínka, oloupat, drobně nakrájet
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce rajského protlaku nebo kečupu
  • 2 lžíce dezertního vína
  • sůl
  • hovězí vývar na zředění podle potřeby

1. V rozpáleném olej smažit cibuli 30 vteřin.
2. Přidat zázvor a česnek, smažit dalších 30 vteřin.
3. Přidat papričky, osmažit, přidat ocet, cukr, vývar, vařit 10 minut.
4. Přidat protlak, dezertní víno, vařit 5 minut.
5. Rozmixovat, zředit vývarem.