350 g kachního masa, nakrájet na plátky
450 g bambusových výhonků (kedlubna nakrájená na tenké proužky)
1 bílek
20 g jarní cibule, drobně nakrájet
15 g zázvoru, drobně nastrouhat
2 lžíce červeného dezertního vína
2 lžičky tmavé sójové omáčky
špetka soli
½ lžičky sezamového oleje
½ lžičky cukru
½ lžičky soli
1 lžíce kukuřičného škrobu
stolní olej na smažení
V misce smíchat bílek se škrobem, vmíchat kachní maso.
Přidat sezamový olej, cukr, sójovou omáčku, pepř, špetku soli, promíchat.
Krátce povařit bambusové výhonky (kedlubnu), dát do sítka okapat.
Na pánvi rozehřát olej, osmažit plátky kachny, dát do sítka okapat, přendat do mísy.
Na pánev vložit bambusové výhonky (kedlubnu), osmažit, přendat do mísy.
Přidat sezam, jarní cibulku, zázvor, pepř, promíchat.