Vytisknout

KANTONSKÁ KACHNA

1 kachna 1,5 kg
2 lžičky koření pěti vůní
2 lžičky soli
1 lžička drceného anýzu
1 lžička cukru
1 lžička sladového cukru
3 lžíce vody

Kachnu přelít vařící vodou, osušit.
Smíchat koření pěti vůní, anýz, sůl, cukr, touto směsí potřít vnitřek kachny.
Oba otvory kachny sešít.
5 lžic vody přivést k varu, ve které rozpustit sladový cukr, touto směsí potřít povrch kachny.
Kachnu pověsit na 4 hodiny na tmavém místě.
Do pekáče položit mřížku, na mřížku položit kachnu, vložit do trouby rozehřáté na 200°C, péct 15 minut, pak snížit na 190°C, péct 55 minut.
Kachnu nechat vychladnout, nakrájet na plátky.