1 velký celer
4 rajčata, oloupat, nakrájet na plátky
4 vejce vařená natvrdo, nakrájet na plátky
2 vejce
1 lžíce másla na vymazání zapékací mísy
80 ml smetany ke šlehání
4 lžíce strouhanky
180 g ementálu, nastrouhat
3 lžíce strouhanky na vysypání zapékací mísy
2 lžíce drobně krájené zelené petržele
pepř
sůl
Celer rozpůlit, vložit vroucí solené vody, uvařit do poloměkka, nechat vychladnout, nakrájet na plátky.
2 vejce rozšlehat se smetanou
Zapékací mísu, nebo pekáč vymazat máslem, vysypat strouhankou.
Do mísy položit vrstvu celeru, opepřit, osolit, posypat sýrem, položit vrstvu natvrdo vařených vajec, postup zopakovat, zalít směsí smetany a vajec, navrch položit plátky rajčat.
Dát do trouby rozehřáté na 160°C, péct 20 minut.
Prezentace: porce sypat zelenou petrželí.