Vytisknout

BRUSELSKÁ RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA SE SMETANOU

500 g růžičkové kapusty, odkryté uvařit téměř doměkka
150 g anglické slaniny
100 g parmezánu, drobně nastrouhat
strouhanka, objemově stejné množství jako parmezánu
100 g lískových oříšků
250 ml smetany na šlehání
½ lžíce másla
1 hrst zelené petržele, drobně nakrájet
1 lžička citrónové šťávy

Smíchat parmezán se strouhankou.
Ve větší pánvi rozehřát máslo, přidat anglickou slaninu, smažit 2 minuty, míchat.
Přidat kapustu, smažit 3 minuty, míchat.
Přidat smetanu, vařit do zhoustnutí, míchat.
Přidat citrónovou šťávu, zelenou petržel, promíchat.
Obsah pánve přendat do zapékací, posypat směsí parmezánu a strouhanky.
Dát zapéct do trouby rozehřáté na 200°C.