250 g měkkého tvarohu
70 g krupice
70 g másla
70 g mouky
1 vejce
1 žloutek
1 vanilkový cukr
citrónová kůra
sůl
mírně opražená strouhanka na obalení
skořice
V míse vyšlehat tvaroh, vejce, změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, citrónovou kůru.
Přidat krupici, vypracovat těsto, dát na 1 hodinu do lednice.
Těsto vyndat z lednice, nechat ležet 30 minut
Z těsta vytvarovat kulaté knedlíky o průměru cca 6 cm.
Knedlíky vložit do vařící, mírně osolené vody, vařit cca 7 minut.
Smíchat opraženou strouhanku se skořicí.
Uvařené knedlíky ihned obalit ve strouhance.
Prezentace: knedlíky přelít ovocnou omáčkou, přidat šlehačku.
Víno: Muškát Ottonel.