Vytisknout

OMELETA

2 žloutky
2 bílky, ušlehat sníh
1 dcl vlažného mléka
1 lžička kukuřičného škrobu Gustin
½ lžíce másla
drobně strouhaná kůra z ½ citrónu
½ lžičky skořice
1 lžička cukru
špetka soli
2 lžíce jamu (šípkový, meruňkový, višňový)
vanilkový cukr na posypání

Do mísy dát žloutky, mléko, škrob, citrónovou kůru, skořici, cukr, sůl, vyšlehat do hladkého krému.
Do našlehaného krému opatrně a po částech vmíchat sníh.
Na větší pánvi rozehřát máslo, přidat těsto, smažit jen na jedné straně.
Hotovou omeletu sesunout na talíř (na pánvi nepřekládat), potřít jamem.
Omeletu přeložit, posypat vanilkovým cukrem.
Prezentace: omeletu ozdobit šlehačkou, do které byl vmíchán měkký tvaroh zředěný mlékem, obložit jahodami a malinami; nebo plátky kompotovaných broskví, nebo hrušek.
Víno: Muškát Ottonel; sekt.