4 bílky
2 vanilkové cukry
2 lžíce lístkových oříšků, lehce rozmačkat
1 šlehačka ke šlehání
8 jahod, podélně rozpůlit
2 hrsti malin (i mražené)
4 dcl vody
4 lžíce cukru
Do bílků přidat 1 vanilkový cukr, vyšlehat tuhý sníh, vmíchat oříšky.
Na plech dát papír na pečení, na papír nanést lžící větší bochánky (asi 6).
Dát do trouby rozehřáté na 120°C, péct, až pusinky začnou mírně žloutnout, troubu před dopečením neotvírat.
Vodu s cukrem svařit na nit, vmíchat maliny, rozmixovat.
Ušlehat šlehačku s 1 vanilkovým cukrem.
Prezentace: vychladlou pusinku položit na talířek, navrch nastříkat šlehačku, okolo položit 4 poloviny jahod, přelít rozmixovanou směsí cukrového sirupu a malin.