5 dcl smetany na šlehání
1 kávová lžička želatiny
2 žloutky
1 balíček vanilkového cukru
5 dkg cukru
8 meruněk nebo 4 oloupané broskve nebo 20 jahod
4 lžíce vaječného koňaku, nemusí být
4 lžíce nakrájených pražených mandlí
12 kulatých piškotů
Želatinu smíchat se 2 dl smetany, žloutky, vanilkovým cukrem a s cukrem. Za stálého míchání provařit, vařit v páře nad vodní lázní do hladkého krému. Teplota směsi nesmí překročit 85°C.
Směs nechat vychladnout, vmíchat vaječný koňak.
Ze zbylé smetany ušlehat šlehačku, tu vmíchat do vychladlé směsi.
Do na dno misek rozložit po třech piškotech a zalít krémem.
Ovoce rozmixovat a přelít přes krém, dát vychladit do ledničky.
Připravený krém s ovocem posypat praženými mandlemi.
Víno: Muškát moravský.