- kuřecí stehna, odstranit kůži, vykostit
- 3 velké cibule, drobně nakrájet
- 6 stroužků česneku, rozmačkat
- 1 lžička drceného kardamonu
- 2 lžičky drceného kmínu
- ½ lžičky drceného hřebíčku
- ½ lžičky zázvoru
- 1 lžička kari
- ½ lžičky mletého pepře
- ½ lžičky chilli
- ¼ lžičky skořice
- bílý jogurt
- máslo
- 1,5 dcl drůbežího vývaru
- sůl
1. Koření smíchat a vetřít do masa, vetřít česnek, osolit.
2. Cibuli osmažit na másle, zamíchat do jogurtu.
3. Na stejném tuku osmažit maso.
4. Maso přendat na pekáč, podlít vývarem, zalít jogurtem s cibulí dát do trouby rozehřáté na 170°C, péct 40 minut.
Podávat s plackami.
Víno: Sylvánské zelené, pozdní sběr.