Vytisknout

KUŘE V JOGURTU

  • kuřecí stehna, odstranit kůži, vykostit
  • 3 velké cibule, drobně nakrájet
  • 6 stroužků česneku, rozmačkat
  • 1 lžička drceného kardamonu
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • ½ lžičky drceného hřebíčku
  • ½ lžičky zázvoru
  • 1 lžička kari
  • ½ lžičky mletého pepře
  • ½ lžičky chilli
  • ¼ lžičky skořice
  • bílý jogurt
  • máslo
  • 1,5 dcl drůbežího vývaru
  • sůl

1. Koření smíchat a vetřít do masa, vetřít česnek, osolit.
2. Cibuli osmažit na másle, zamíchat do jogurtu.
3. Na stejném tuku osmažit maso.
4. Maso přendat na pekáč, podlít vývarem, zalít jogurtem s cibulí dát do trouby rozehřáté na 170°C, péct 40 minut.
Podávat s plackami.
Víno: Sylvánské zelené, pozdní sběr.