- 250 g kuřecího masa, nakrájet na proužky
- 2 lžíce másla na smažení
- 2 červené slaké papriky, nakrájet na nudličky
- 1 cibule nakrájet na tenká kolečka
- 1 hrst žampiónů, oloupat, nakrájet na širší plátky
- několik čerstvých špenátových listů
- 1 hrst ředkviček, nakrájet na plátky
Dresink
- 4 lžíce citrónové šťávy
- 4 lžíce medu
- 1 lžička oregana
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky cayennského pepře
1. Udělat marinádu.
2. Kuřecí maso dát do mkastrolu, promíchat s ¼ hrnku dresinku, přikrýt, marinovat přes noc v ledničce.
3. Maso vyndat z marinády.
4. Maso osmažit na pánvi do měkka, přidat papriku, cibuli, houby, marinádu, ve které bylo naložené maso, smažit minutu, přidat špenát, smažit jen, dokud mírně nezvadne.
5. Přidat ředkvičky, promíchat.
Podávat se zbylým dresinkem.
Víno: Pálava, pozdní sběr; Müller Thurgau, pozdní sběr.