Vytisknout

GRILOVANÉ KRŮTÍ PLÁTKY S BYLINKOVÝM MÁSLEM

400 g krůtích prsou, nakrájet na plátky 2,5 cm silné
1 lžička šalvěje
2 lžíce oleje
2 lžíce sádla
sůl

Na bylinkové máslo
100 g másla
kůra z ½ citrónu
1 stroužek česneku, rozmačkat
rozmarýn, drobně nakrájet
pažitka, drobně nakrájet
bazalka, drobně nakrájet
sůl
Všechny vložit do mísy, promíchat, udělat váleček, zabalit do alobalu, dát vychladit

Krůtí maso nakrájet na plátky, potřít olejem, posypat šalvějí, opepřit, osolit, nechat odležet.
Maso osmažit, z každé strany 7 minut.
Hotové maso položit na talíř, přikrýt alobalem, nechat 7 minut ležet.
Prezentace: na maso položit plátky bylinkového másla. 
Víno: Ryzlink rýnský, pozdní sběr.