- 500 g kuřecí prsa
- 100 g plátků uzené šunky
- 1 dcl bílého vína
- 1 lžíce másla
- provensálské koření
- tymián
- majoránka
- pepř
- sůl
Šťouchané brambory:
- 500 g brambor, uvařit ve slupce, oloupat
- 100 g másla
- 100 ml mléka, ohřát
- 1 cibule, drobně nakrájet, mírně osmažit
- ½ pórku, nakrájet na tenká kolečka
- bílý pepř
- sůl
1. Z kuřecích prsou oddělit podélné díly. Posypat kořením, pepřem, solí, zabalit do šunky.
2. Rozehřát troubu na 190°C, plátky vložit do pekáče, přidat máslo, víno, dát do trouby péct 15 minut.
Šťouchané brambory:
1. Oloupané brambory hrubě nakrájet, přidat máslo, trochu mléka, cibuli, pórek, pepř, sůl, rozšťouchat, dál ředit mlékem podle potřeby.
Víno: Rulandské bílé.