Vytisknout

KUŘECÍ PRSA V PARMSKÉ ŠUNCE SE ŠŤOUCHANÝMI BRAMBORAMI

  • 500 g kuřecí prsa
  • 100 g plátků uzené šunky
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 lžíce másla
  • provensálské koření
  • tymián
  • majoránka
  • pepř
  • sůl

Šťouchané brambory:

  • 500 g brambor, uvařit ve slupce, oloupat
  • 100 g másla
  • 100 ml mléka, ohřát
  • 1 cibule, drobně nakrájet, mírně osmažit
  • ½  pórku, nakrájet na tenká kolečka
  • bílý pepř
  • sůl

1. Z kuřecích prsou oddělit podélné díly. Posypat kořením, pepřem, solí, zabalit do šunky.
2. Rozehřát troubu na 190°C, plátky vložit do pekáče, přidat máslo, víno, dát do trouby péct 15 minut.

Šťouchané brambory:
1. Oloupané brambory hrubě nakrájet, přidat máslo, trochu mléka, cibuli, pórek, pepř, sůl, rozšťouchat, dál ředit mlékem podle potřeby.
Víno: Rulandské bílé.