Vytisknout

CACCIATORE DLE RAKOVNICKÉHO MISTRA

  • 1 kuře 1,5 kg, nakrájet na logické díly, osolit, opepřit
  • 2 lžíce sádla
  • ¼ hrnku olivového oleje
  • 2 cibule, nakrájet na tenká kolečka
  • ½ hrnku plátků hub
  • 400 g rajčat, oloupat, nakrájet na plátky (nebo konzervu z rajčat)
  • 300 ml houbového vývaru
  • 2 dcl bílého vína
  • ¼ hrnku zelených oliv bez pecek
  • ¼ hrnku černých oliv bez pecek
  • 2 lžíce kapary
  • 150 g čabajky nebo jiné kvalitní pikantní klobásy, nakrájet na tenké plátky
  • sůl
  • pepř

1. Ve velkém kastrolu rozehřát sádlo, osmažit díly kuřete, dát okapat.
2. Ve stejném tuku v kastrolu osmažit cibuli až zprůsvitní, osmažit houby.
3. Vrátit maso do kastrolu a přidat víno, zredukovat na 1/2, přidat rajčata, vývar.
4. Když se začne tekutina vařit, přidat olivy, kapary, klobásu, mírně dusit 30 minut.
5. Rozehřát troubu na  170° C, obsah kastrolu přelít do pekáče. Péct 15 minut.
Příloha: penne, rýže.
Víno: Bzenecká lipka; Sauvignon.