- 1 kuře 1,5 kg, nakrájet na logické díly, osolit, opepřit
- 2 lžíce sádla
- ¼ hrnku olivového oleje
- 2 cibule, nakrájet na tenká kolečka
- ½ hrnku plátků hub
- 400 g rajčat, oloupat, nakrájet na plátky (nebo konzervu z rajčat)
- 300 ml houbového vývaru
- 2 dcl bílého vína
- ¼ hrnku zelených oliv bez pecek
- ¼ hrnku černých oliv bez pecek
- 2 lžíce kapary
- 150 g čabajky nebo jiné kvalitní pikantní klobásy, nakrájet na tenké plátky
- sůl
- pepř
1. Ve velkém kastrolu rozehřát sádlo, osmažit díly kuřete, dát okapat.
2. Ve stejném tuku v kastrolu osmažit cibuli až zprůsvitní, osmažit houby.
3. Vrátit maso do kastrolu a přidat víno, zredukovat na 1/2, přidat rajčata, vývar.
4. Když se začne tekutina vařit, přidat olivy, kapary, klobásu, mírně dusit 30 minut.
5. Rozehřát troubu na 170° C, obsah kastrolu přelít do pekáče. Péct 15 minut.
Příloha: penne, rýže.
Víno: Bzenecká lipka; Sauvignon.