- 500 g kuřecích prsou, nakrájet na kostičky, smíchat maizenou
- 250 ml smetany
- 100 ml bílého vína
- 1 lžička cukru
- cibule, drobně nakrájet
- žlutá paprika, nakrájet na kostičky
- pórek, nakrájet na kolečka
- 3 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
- 1 stroužek česneku
- bazalka
- oregáno
- 2 dcl drůbežího vývaru
- ¼ citrónu, šťáva
- sádlo na smažení
- sůl
- pepř
1. Na pánvi rozpustit 1 lžíci sádla, osmažit kuřecí maso.
2. Osmažit papriku, cibuli, česnek, přidat bazalku, oregáno, sůl, cukr, pepř, víno, zredukovat.
3. Přidat rajčata, citrónovou šťávu, vývar, dusit 10 minut.
4. Přidat smetanu, pórek, provařit.
5. Přidat maso. Prohřát.
Příloha: vařená rýže, penne, bageta.
Víno: Rulandské šedé, pozdní sběr.