- 2 krajíce bílého chleba bez kůrek, nakrájet na kostičky
- 1 lžíce másla na osmažení chleba
- 1,2 kg tučného vepřového, nakrájet na kostky 1 cm
- 0,8 kg cibule, drobně nakrájet
- 10 stroužků česneku, drobně nakrájet
- 3 lžíce směsi: tymián, provensálské koření, šalvěj
- 0,5 kg celeru, drobně nakrájet
- ½ máčených sušených fíků
- muškátový oříšek
- 1 lžíce soli
- 2 lžičky mletého pepře
- 4 dcl krůtího vývaru
- 2 hrsti drobně krájené petržele
1. Předehřát troubu na 190°C.
2. Na pánvi rozpustit máslo, osmažit chleba, dát do mísy.
3. Vepřové maso osmažit, přidat ke chlebu.
4. S pánve slít část tuku z masa do hrnku. Na pánev přidat cibuli, česnek, koření, polovinu celeru, 10 minut
smažit, občas promíchat, přidat do mísy ke chlebu.
5. V malém hrnku vařit fíky, přidat muškátový oříšek a vařit 8 minut, nalít do mísy na chleba.
6. K chlebu přidat sůl, pepř. Přidat zbytek celeru, vývar z krocana, petržel, promíchat.