Vytisknout

NÁDIVKA DO KRŮTY A KROCANA

  • 2 krajíce bílého chleba bez kůrek, nakrájet na kostičky
  • 1 lžíce másla na osmažení chleba
  • 1,2 kg tučného vepřového, nakrájet na kostky 1 cm
  • 0,8 kg cibule, drobně nakrájet
  • 10 stroužků česneku, drobně nakrájet
  • 3 lžíce směsi: tymián, provensálské koření, šalvěj
  • 0,5 kg celeru, drobně nakrájet
  • ½ máčených sušených fíků
  • muškátový oříšek
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžičky mletého pepře
  • 4 dcl krůtího vývaru
  • 2 hrsti drobně krájené petržele 

1. Předehřát troubu na 190°C.
2. Na pánvi rozpustit máslo, osmažit chleba, dát do mísy.
3. Vepřové maso osmažit, přidat ke chlebu.
4. S pánve slít část tuku z masa do hrnku. Na pánev přidat cibuli, česnek, koření, polovinu celeru, 10 minut
    smažit, občas promíchat, přidat do mísy ke chlebu.
5. V malém hrnku vařit fíky, přidat muškátový oříšek a vařit 8 minut, nalít do mísy na chleba.
6. K chlebu přidat sůl, pepř. Přidat zbytek celeru, vývar z krocana, petržel, promíchat.