- 2 hrnky rýže basmati
- 0,5 l drůbežího vývaru (masox)
- 1/8 drobně krájeného celeru
- 1 stroužek česneku, drobně nakrájet
- 1 hrnek rozinek
- 1 hrnek mandlí, rozdělených
- 2 lžičky turmeriku
- 4 lžíce másla
- 1 velká cibule, drobně nakrájet
- 1 dcl bílého vína
- 1 lžíce másla
- ½ lžičky šalvěje
- pepř
- sůl
1. V kastrolu rozpustit máslo, přidat rýži a míchat, až začne praskat.
2. Přidat celer rýži, cibuli, česnek, šalvěj, turmerik, promíchat
3. Přidat víno, když se odvaří, přidat hrozinky a ořechy.
4. Postupně přilévat vývar, podle toho jak se odpařuje, vařit 20 minut, nechat vychladnout, pak vmíchat 2 lžíce másla.