Vytisknout

MARINOVANÉ KUŘE

Marináda:

  • 1 kuře
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • ½ lžičky majoránky
  • ½ lžičky provensálského koření
  • ½ lžičky tymiánu
  • ½ lžičky bazalky
  • ½ lžičky mletého pepře
  • ¼  lžičky cayennského pepře
  • 1/8  lžičky mleté skořice
  • ½  hrnku světlého piva
  • 1 lžíce octa
  • 1 cibule, nakrájet nahrubo
  • 2 stroužky česneku, rozdrtit
  • máslo na smažení
  • sůl

1. Kuře rozdělit na logické díly a ty ještě na menší kusy, osolit. Marinovat v připravené směsi přes noc.
2. V pánvi rozpustit máslo, maso osmažit.
Příloha: vařená rýže.
Víno: Muškát moravský.