Vytisknout

GLAZOVANÉ KUŘE S PÁLIVÝMI TŘEŠNĚMI A MEDEM

  • 4 kuřecí prsa bez kůže
  • ¾ hrnku třešňového džusu
  • ¼ hrnku medu
  • 1 lžičky soli
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky drcených chilli papriček
  • ¼ drceného nového koření
  • ½ hrnku sušených třešní nebo hrnek třešní z kompotu, nakrájet.
  • ½ hrnku vody, pokud jsou použity sušené třešně
  • 2 lžíce maizeny
  • 3 lžíce sádla
  • pepř
  • sůl

1. Do pekáče nalít rozpuštěné sádlo a na něj rozložit kuřecí maso, osolit, opepřit, dát stranou.
2. Smíchat třešňový džus, sůl, med, skořici, chilli papričky, nové koření a nechat projít varem.
3. Odebrat půlku směsi, dát stranou. Druhou půlku nalít na kuřecí maso.
4. Maso dát péct při 180°C na dobu 40 minut, jednou obrátit.
5. Maso dát stranou, vyškvařenou tekutinu slít.
6. Do slité tekutiny vmíchat třešně, maizenu, (vývar – pokud jsou třešně sušené) a provařit, tuto omáčku přelít přes kuře.
Víno: Moravský muškát.