- 4 kuřecí prsa bez kůže
- ¾ hrnku třešňového džusu
- ¼ hrnku medu
- 1 lžičky soli
- ½ lžičky mleté skořice
- ½ lžičky drcených chilli papriček
- ¼ drceného nového koření
- ½ hrnku sušených třešní nebo hrnek třešní z kompotu, nakrájet.
- ½ hrnku vody, pokud jsou použity sušené třešně
- 2 lžíce maizeny
- 3 lžíce sádla
- pepř
- sůl
1. Do pekáče nalít rozpuštěné sádlo a na něj rozložit kuřecí maso, osolit, opepřit, dát stranou.
2. Smíchat třešňový džus, sůl, med, skořici, chilli papričky, nové koření a nechat projít varem.
3. Odebrat půlku směsi, dát stranou. Druhou půlku nalít na kuřecí maso.
4. Maso dát péct při 180°C na dobu 40 minut, jednou obrátit.
5. Maso dát stranou, vyškvařenou tekutinu slít.
6. Do slité tekutiny vmíchat třešně, maizenu, (vývar – pokud jsou třešně sušené) a provařit, tuto omáčku přelít přes kuře.
Víno: Moravský muškát.