- 4 kuřecí prsa (při grilování - nechat vcelku, při smažení na pánvi - nakrájet na větší kousky)
- ½ červené papriky, odstranit slupku a drobně nakrájet
- ½ zelené papriky, odstranit slupku a drobně nakrájet
- 4 lžíce medu
- ¼ lžičky soli
- 1 rajče, odstranit bílou dužinu, oloupat, drobně nakrájet
- 1 menší cibule, drobně nakrájet
- 1 zelená paprika, odstranit slupku
- 12 oliv drobně nakrájet
- 1 lžička octa
- 2 lžičky citrónové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- sádlo na smažení
- pepř
- sůl
1. Smíchat nakrájenou červenou papriku, 2 lžíce medu, špetku soli v této směsi obalit kuřecí maso.
2. Na pánvi rozehřát sádlo, osmažit maso.
Omáčka
Smíchat zbývající 2 lžíce medu, špetku soli, rajčata, zelenou papriku, olivy, ocet, citrónovou šťávu a olivový olej, promíchat.
Příloha: vařená rýže
Prezentace: Omáčku dát na talíři mezi maso a rýži.
Víno: Neuburgské, pozdní sběr.