Vytisknout

RYBY V RAJČATOVÉ OMÁČCE

500 g vykostěných filetů z ryby (treska, kapr)
½ lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
1 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
3 dcl rybího vývaru
2 konzervy rajčat, rozmixovat
1 cibule, drobně nakrájet
2 stroužky česneku, rozmačkat
1 lžička cukru
1 hrst drobně krájené zelené petržele
1 lžička tymiánu
pepř
sůl

Filety opepřit, osolit.
Na pánvi rozehřát máslo, olej, přidat cibuli, cukr, smažit 2 minuty, míchat.
Přidat česnek, tymián, když česnek zavoní, přidat víno, nechat zredukovat.
Přidat rajčata, pepř, sůl, promíchat, přidat vývar, filety, dusit 20 minut.
Dochutit pepřem, solí, přidat petržel.
Příloha: špagety.
Víno: Svatovavřinecké.