4 střední pstruzi
4 silnější pruhy prorostlé anglické slaniny
½ citrónu, nakrájet na 8 měsíčků
1 citrón, nakrájet na čtvrtky
drobně strouhaná kůra z 1 citrónu, nechat proschnout
2 hrsti zelené petržele, drobně nakrájet
½ hrsti libečku, drobně nakrájet
4 lístky šalvěje
stolní olej
2 lžičky pepře
sůl
Smíchat pepř s citrónovou kůrou.
Smíchat zelenou petržel, libeček.
Pstruhy zevnitř okořenit směsí pepře a citrónové kůry, osolit, vložit pruh anglické slaniny, lístek šalvěje, dva měsíčky citrónu a naplnit směsí zelené petržele a libečku.
Pstruhy potřít olejem, osolit.
Grilovat při střední teplotě cca 6 minut z každé strany.
Víno: Ryzlink rýnský, pozdní sběr.