Vytisknout

GRILOVANÁ RYBA S ČESNEKOVÝM BEURRE ROUGE

 6 ks pstruha, nebo jiné pevné ryby

Marináda

4 lžíce olivového oleje
3 lžíce citrónové šťávy
3 stroužky česneku, rozmačkat
2 hrsti drobně krájeného koriandru
pepř
sůl

Rybu opepřit, osolit.
Položky marinády smíchat a potřít rybu.
Marinovat 1 hodinu.
Rybu grilovat celkem 6 minut. 
Víno: Sylvánské zelené, pozdní sběr.

Omáčka

cibule, drobně nakrájet
4 stroužky česneku, drobně nakrájet
6 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
2 chilli papriky, drobně nakrájet
5 dcl zeleninového nebo rybího vývaru na podlití
2 lžíce citrónové šťávy
1/2 hrsti drobně krájeného koriandru
3 lžíce másla
pepř
sůl

V kastrole rozehřát 1 lžíci másla, přidat cibuli, smažit 4 minuty, míchat.
Přidat chilli papriky, smažit 2 minuty, přidat rajčata, citrónovou šťávu, pepř, sůl, dusit 15 minut, podle potřeby podlít vývarem.
Dát z plotny, vmíchat koriandru a vmíchat 2 lžíce másla, ochutit pepřem, solí. Přelít přes rybu.