Vytisknout

KUŘECÍ PRSA S KOŘENĚNOU MEDOVOU POMERANČOVOU GLAZUROU

 

  • ¼ hrnku medu
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 1 stroužek česneku, rozdrtit
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky čerstvě mletého pepře
  • 4 kuřecí prsa
  • 1 lžíce másla
  • ½ lžíce oleje
  • petržel nebo cibuli na ozdobu


1. Smíchat med s pomerančovou šťávou, kůrou, česnek, sůl, pepř.
2. Osolit kuřecí prsa.
3. Rozpálit olej a máslo a opéct kuřecí prsa, na každé straně 4 minuty.
4. Potřít opečené maso směsí a znovu opéct 2 minuty z každé strany.
5. Na talíři maso přelít zbytkem směsi.