- 25 g rozinky
- 2 lžíce dezertního vína
- 250 g vařeného kuřecího masa
- 50 g ředkviček, nakrájet na plátky
- 100 g rýže, uvařit
- 2 stonky celere, nakrájet na plátky
- 100 g nivy, nakrájet na kostky
- 1 velké jablko, oloupat, nakrájet na menší kousky
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 150 g bílého jogurtu
- 2 lžíce majonézy
- pepř
- sůl
1. Na jednu hodinu namočit rozinky do dezertního vína.
2. V míse smíchat kuře, ředkvičky, rýži, celer, sýr a rozinky.
3. V misce polít jablko citrónovou šťávou a přidat k salátu a dát do ledničky.
4. Smíchat jogurt s majonézou, přidat pepř, sůl, promíchat, dát do ledničky.
5. Salát promíchat, přidat dresink.
Víno: Cabernet Sauvignon.