Vytisknout

JARNÍ ZÁVITKY III.

12 závitů

100 g libového pečeného vepřového, natrhat na vlákna
4 sušené houby, namočit, drobně nakrájet
½ hrnku fazolových klíčků
½ střední mrkve, nakrájet na proužky tenké jako párátka (tj. tenčí než julien)
2 lžíce drobně krájené žluté papriky
2 lžíce tmavé sójové omáčky
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce drůbežího vývaru
½ lžičky cukru
½ lžičky sezamového oleje
¼ lžičky koření pěti vůní
slunečnicový olej na smažení

V misce smíchat sójovou omáčku, rybí omáčku, vývar, cukr, sezamový olej.
Ve woku rozehřát slunečnicový olej, přidat vepřové, smažit 1 minutu, míchat.
Přidat kedlubnu, papriku, houby, klíčky, smažit 1 minutu, míchat, přesypat do cedníku.
Do woku nalít směs z misky, prohřát, přidat obsah cedníku, promíchat.
Sundat z ohně wok s obsahem nechat vychladnout.
Na závitky, do 1/3 rozložit do řádku porce z woku, překrýt z bližšího kraje a zavinout, kraje založit do vnitřku závitku.
Na pánvi rozehřát větší množství slunečnicového oleje, vložit závitky, osmažit, až mírně zhnědnou. Vyndat, vysušit ubrousky.
Víno: Frankvkovka